«

»

apr 10

Spill TV-spill og bli en bedre kirurg

Kirurger som liker å spille TV-spill på fritiden kan nå gjøre det med ekstra god samvittighet. Studer fra USA (selvfølgelig) viser at kirurger som bruker minst 3 timer per uke på slike spill har en betydelig mindre sjanse for å gjøre feil under laparoskopisk kirurgi(kikkhulls kirurgi). I tillegg bruker de mindre tid.

Klare forskjeller

De spillende kirurgene hadde 37 % færre feil og gjorde unna forsøkene på 27 % raskere tid en sine kolleger som ikke pleide å spille TV-spill. Jeg gjør oppmerksom på at denne undersøkelsen ble foretatt på øvelsesmaskiner og ikke ekte pasienter.

Likheten mellom TV-spilling og kikkhullskirurgi er ikke så vanskelig å se. Selv driver jeg med begge deler og koordinasjonen mellom det man ser på skjermen og de bevegelsene man gjør med hendene er ofte svært like.

Så nå skal jeg hjem og ta frem min Nintendo Wii maskin og kan med god samvittighet fortelle min kone at spillingen min er direkte jobbrelatert.

GO Super Mario!

 Kilde

Likte du dette innlegget? Del det gjerne med andre.

6 comments

1 ping

Hopp over til kommentarskjema

 1. Martin Aa

  Jeg prøver å fortelle min kone at man blir bedre i indremedisin av å spille managerspill. Gi gjerne lyd om du snubler over noen studier som støtter det.

 2. Andreas Nøttveit

  Interessant :) har du link til kilden ? Kunne ikke se den noe sted

  1. Sturla Pilskog

   Hei Andreas.
   Glemte å legge til kildehenvisning, det er fy fy! :)
   Her er den: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17309970

 3. Lise

  Dette likte jeg! Jeg har alltid visst at TV-spill har vært lærerikt og matnyttig! :D

 4. Tor Arne

  Nei dette var sabla gode nyheter! ;D

  IT’SA ME, MARIO!

 5. Alexander

  Får håpe at utstyret kirurgane bruker er noko meir presist enn WiiMote-en.

 1. »

  [...] har forøvrig tildligere skrevet om bruk av dataspill innen utdanning av kommende kirurger, og om hvordan slike spill kan bedre hjernefunksjonen hos [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow Me