«

»

apr 14

Forskning viser at tykke folk faktisk er gladere enn tynne


Det er en populær oppfattning at tykke mennesker er gladere og blidere enn tynne. Frem til nå har vel dette vært mest en morsom ting å si uten at noen egentlig har trodd på det. Men nå viser det seg faktisk at det mest sannsynlig er noe i dette.

Forskere ved Lakehead University i Kanada har funnet en klar sammenheng mellom kroppsmasseindeks (BMI) og forekomsten av angst og depresjonssymptomer.

BMI er et mål som innbefatter både vekt og høyde og forskerne sammenlignet dette målet hos unge kvinner med i hvor stor grad disse kvinnene opplevede tegn på depresjoner, angst, og negative tanker. Det viste seg at jo høyere BMI kvinnene hadde, jo mindre var forekomsten av slike symptomer.

Årsakene til dette har man ikke sikkert funnet men man ser for seg en sammenheng mellom hormonet østrogen og stoffet serotinin som finnes i hjernen og som spiller en stor rolle i reguleringen av humøret. Østrogen finner man i relativt store mengder i fettcellene og man mener da at dette hormonet innvirker på utskillelsen av serotinin i hjernen.

Jeg må nok gjøre oppmerksom på at dette er veldig tidlig forskning så man må være litt forsiktig når man vurderer resultatene, men jeg vil i hvert fall ha litt bedre samvittighet neste gang jeg gaffler innpå en stor meny fra Burger King.

Kilde

Likte du dette innlegget? Del det gjerne med andre.

4 comments

Hopp over til kommentarskjema

 1. Anne-K

  Vel – nå er jeg nettopp begynt med lavkarbo, og har fått meg personlig trener. Kanskje litt forhastet det da, for jeg er i grunnen en ganske glad person slik jeg er nå. Litt spent på hvordan humøret utviler seg i takt med min nye livsstil. Bør kanskje balansere ved å trø til med en burger i ny og ne?! ;)

  1. Tor Arne

   Hehe, kanskje det er nettopp så enkelt at det er selve maten som gjør oss glade? Jeg blir ihvertfall utrolig glad når jeg spiser bacon! :)

   1. Anne-K

    Den gleden kan jeg kjenne meg igjen i ;)

 2. Randi

  Tror uansett du skal ha god samvittighet med den burgeren din, regner med at det ikke er det su spiser riktig hver dag…
  Tror kanskje ikke helt på det der ennå jeg, men heller på det at vi som greier å akseptere oss som vi er, som ikke får «sammenbrudd» av at vi av og til spiser f.eks på Burger King, som tør å gå på stranda med noen kilo «for mye» her og der, jo vi er kan hende lykkeligere… Men veit jo i grunn om flere med noen kilo her og der som plages mye av dette…
  Men tror også dette kanskje er litt tidlig ennå, og vi ser vel fram til klarere svar, tenker jeg…
  (må vel bare tilføye, sånn for forskninga si skyld, at da jeg gikk ned 20 kg, tok det heller ikke lang tid før jeg gikk på veggen, med depresjon og tidvis angst…)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow Me