«

»

apr 27

Penisforlengelse, ikke bare spam


Alle som har en e-postkonto har helt sikkert mottatt tilbud om mirakelkurer som skal føre til forlengelse av penis. Ved siden av Nigeria-brevene så tror jeg nok dette er en av de vanligste spam-typene. Mens kvinner antageligvis sletter disse raskt så er det tydeligvis en overraskende stor andel menn som klikker seg videre for å undersøke om dette kan være noe for dem. Det er det selvfølgelig ikke. Det finnes ingen piller som på mirakuløst vis kan få penis til plutselig å bestemme seg for å vokse litt mer.
Det viser seg imidlertid nå at det faktisk finnes produkter som kan forlenge den tredje foten noe. Frem til nå har man sett på kirurgi som eneste mulighet og denne behandlingen har vært sett på med en sunn skepsis.

Kirurgisk forlengelse

Man har i mange år vist at penisforlengende kirurgi er et alternativ for menn som ønsker dette. Så vidt jeg vet tilbys ikke denne behandlingen i Norge menn mange norske menn har tatt danskefergen for å komme til sentra der som har slikt tilbud. Slik behandling kan forlenge penis men 1,3 til 2,4 cm. Imidlertid må man som med all kirurgi være klar over mulighetene for komplikasjoner. Disse kan være alt fra en uskyldig sårinfeksjon til katastrofer som ender med penisamputasjon (ick!).  Imidlertid har behandlingen en stor andel fornøyde pasienter.

Ikke-kirurgisk behandling

Det finnes et uttal produkter på markedet som lover å føre til en dramatisk øking i penisstørrelse. De mest kjente er kanskje de så-kalte vakumpumpene.
En stor studie fra Italia er nå publisert i det anerkjente tisskriftet British Journal of Urology International hvor man har sammenlignet kirurgisk behandling med ulike ikke-kirurgiske tiltak.
Noe overraskende så fant man faktisk klart at enkelte av disse tiltakene virket. Mens vakumpumpene ikke hadde noen beviselig effekt så var situasjonen en annen for det som kalles penile forlengere.
Disse virker ved å rett og slett trekke penis ut i lengderettningen og man fant at i enkelte tilfeller kunne det forlenge lengden med opp til 2,5 cm. Omkretsen ble imidlertid ikke større.

Noe for Hvermansen?

De fleste menn som ønsker penisforlengelse har en penis godt innenfor normalområdet. For disse er det nok tvilsomt om slike forlengelsesteknikker vil ha noen effekt. Imidlertid er det enkelte som har det som defineres som mikropenis, det vil si i Norge at penis er vel 5 cm eller mindre i erigert tilstand. For disse vil slike tiltak kunne gi en viss økning i lengden. I tillegg er det noen medisinske tilstander som kan føre til en reduksjon i penislengde, også disse kan ha effekt.

Artikkelforfatterne poengterer at den viktigste behandlingen for de som mener at penis er for liten er å tilby rådgivning og informasjon. Den generelle oppfattningen av hvor lang en penis bør være ernok ofte preget av mer følelser enn av fakta.
Men hvis mannen står på sitt og ønsker behandling så bør man i første omgang prøve slike ikke-kirurgiske tiltak.

Vi som velger å avstå fra slike tiltak får trøste oss med at det ikke er lengden det kommer an på, men meter per sekund.

Kilde

 

Likte du dette innlegget? Del det gjerne med andre.