«

»

apr 29

Snille piker liker slemme menn


Mange gutter og menn har opp gjennom tidene fortvilet over at de pene jentene alltid faller for de slemme guttene. Her går man rundt og prøver å være snill og grei men så er det drittsekken med skinnjakke og hullete dongeri som stikker av med drømmejenten.
Nå har noen menn følt dette så frustrerende at de faktisk har forsket på saken og mener å ha funnet en forklaring på hvorfor det er slik.

 Den Mørke Triade

 Kvinner hevder gjerne at de vil ha en snill, følsom og pliktoppfyllende mann, men nå har forskere funnet ut at det de virkelig ønsker er en selvopptatt, løgnaktig sosiopat.

En ny studie har funnet at menn som presenterer det som kalles «den mørke triade» av personlighetstrekk har mye større sjanse til å tiltrekke seg det motsatte kjønn. Menn som har denne triaden er narcisistiske, svikefulle, og er tiltrukket av fare.

Forskerne bak studien hevder at disse personlighetstrekkene representerer en vellykket evolusjonsstrategi og at menn som skårer høyt på disse trekkene har en større sjanse til å reprodusere seg enn en snill og traust mann.

Noen klar årsak til hvorfor denne typen mann virker tiltrekkende på mange kvinner har man ikke. Mest sannsynlig har det evolusjonsmessig med at slike trekk gir inntrykk av styrke og overlevelsesevne noe som rent reproduksjonsmessig er viktig. En mann som utstråler selvsikkerhet og maskulinitet vil oppfattes som en med evnen til å formere seg og å skape sterke avkom.

Jaja, nå kan jeg ikke skrive mer, jeg skal hjem å male tøffe fartsstriper på tøflene mine. Tør ikke kjøpe skinnjakke enda, men kanskje jeg skal sy på skinnlapper på albuene.

Kilde

Likte du dette innlegget? Del det gjerne med andre.

5 comments

Hopp over til kommentarskjema

 1. Ingvar

  Legger man til grunn at faktum er slik du beskriver er det interessante spørsmålet ikke at de gjør det, men hvorfor de gjør det. I Norge har vi en gruppe som kaller seg kjønnsforskere. Slik jeg forstår er det noen av dem som mener at gutter og jenter er født med lik hjerne og at det er oppdragelsen som skaper forskjeller senere i livet. I alle tilfeller slik at oppdragelsen er den dominerende kraft i utformingen av våre holdninger, hvordan vi oppfører oss overfor hverandre og hvordan vi velger. Kan man av den grunn slutte at jenter er oppdratt til å «like slemme menn»? På den andre siden har vi dem som mener det meste ligger i genene. Hvorfor har da kvinner slike gener? Kan det være at «de slemme guttene» var de beste jegerne og krigerne og derfor kunne gi kvinner og barn mat og beskyttelse?

  1. Sturla Pilskog

   Hei!
   Ja poenget rent evolusjonsmessig er nok at denne typen menn i hine hårde dager var de beste sankerne og beskytterne. Ut i fra debatten etter Hjernevask programmet til Harald Eia i fjor så virker det jo som det norske «kjønnsforskermiljøet» ikke bare er i utakt med sine internasjonale kolleger, men også med evolusjonsteorien som helhet.

   1. Tor Arne

    Basert på uttalelsene til Lorentzen, Bolsø & Co så virker det som om kjønnsforskermiljøet er i utakt med hele den vitenskapelige metode, spør du meg.

    Hilsen Tor Arne, snill gutt

 2. Sturla Pilskog

  Hei Moema!
  Som du vet så er tøflene trygt sveiset fast på beina mine! Trives med det!

 3. Ivan Brox

  Når to av tre deler av triaden er svikefulle og tiltrukket av fare, er det for at de skal forsvinne etter kun kort tid før de finner den snille og pliktoppfyllende mannen som skal forbli i lengre tid? :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow Me