«

»

mai 05

Kaffe beskytter mot Alzheimers


Antioksidanter er i vinden som aldri før. De produktene som kan inneholde slike stoffer blir kjørt frem i reklamekampanjer i alle mulige media. I utgangspunktet tenker man gjerne på grønnsaker og andre produkter som er ansett som sunne når ordet antioksidanter nevnes. Nå viser det seg også at det mer uglesette stoffet koffein også har betydelige antioksidant effekt og kan beskytte mot tilstander som blant annet Altzheimer.

Hva er antioksidanter?

Antioksidanter er stoffer som motvirker skader på cellene våre gjennom å redusere oksidativt stress. Slik skade skjer på grunn av det som kalles for frie radikaler som er molekyler som lett reagerer med stoffer i cellene og dermed skader dem. Antioksidanter virker gjennom å nøytralisere disse frie radikalerne før de får gjort skade.

Koffein og antioksidanter

Den største kilden til koffein i vært samfunn er uten tvil kaffe, men finnes også i blant annet te og enkelte energidrikker.  Kaffe drikkes i store mengder i store deler av verden og en studie publisert i The Journal of Physical Chemistry B viser at kaffe trolig er den største kilden til effektive antioksidanter i vårt kosthold. En av de sykdommene som man mener dette kan beskytte mot er Alzheimers sykdom, men også risikoen for en rekke andre sykdommer antas å synke.

Kaffeskål!

Kilde

Likte du dette innlegget? Del det gjerne med andre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow Me