«

»

apr 25

Joda, størrelsen HAR noe å si

imagesVissheten om at størrelsen angivelig ikke teller har vært til trøst for mange menn……har jeg hørt.

Nå viser det seg imidlertid at dette antageligvis ikke stemmer. Forskning fra Australia viser at kvinner absolutt lar seg påvirke av penisstørrelsen når de skal vurdere i hvor stor grad en mann er attraktiv for henne.

I denne studien, som ble gjennomført av en forskergruppe ved Australian National University, fikk 105 kvinner bedømme figurer av menn i full størrelse. De ble så bedt om å vurdere de ulike mennenes seksuelle tiltrekningskraft ut i fra ulike kriterier.
Resultatene viser i korte trekk at utrykket ”størrelsen har ikke noe å si” må byttes ut med ”jo større, jo bedre”. Blant annet ble penisstørrelse gitt like stor vekt som en manns høyde.

Et annet interessant funn i denne studien var at kvinnene i gjennomsnitt brukte 3 sekunder på å bestemme seg for hvor attraktiv en mann var. Så hvis man er på kajt etter en kvinnelig partner så husk for all del på det engelske uttrykket ”you never get a second chance to make a first impression”.

Menneskes penis større enn hos andre primater

Det har lenge vært kjent at penisstørrelsen hos mennesker er større enn hos andre primater i forhold til kroppsstørrelsen. Resultatene i denne studien tyder på at dette er et evolusjonsmessig resultat av at kvinner opp gjennom historien har foretrukket velutrustede menn fremfor de med mer beskjeden verktøykasse.

 

Kilde:

«Penis size interacts with body shape and height to influence male attractiveness»
Brian S. Mautza, Bob B. M. Wong, Richard A. Peters, and Michael D. Jennions
PNAS, April 2013, doi: 10.1073/pnas.1219361110

 

Likte du dette innlegget? Del det gjerne med andre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow Me