«

»

apr 07

Fedmeopererte ekstra ømtåelige for alkohol

Bare i løpet av de siste årene har antallet fedmeopererte her i landet flerdoblet seg og dette er nok ikke en trend som vil snu. Fedme er og ser ut til å ville bli et stort problem, både samfunnsmessig og personlig for den enkelte det gjelder.
En av de vanligste operasjonsmetodene er det som kalles for gastric bypass av typen Roux-en-Y og ny forskning viser at denne metoden kan gi en del spesielle komplikasjoner.
Denne operasjonsmetoden brukes også I Norge og går i hovedprisnipp ut på at tynntarmen kobles direkte på spiserøret. Dermed passerer mat og drikke direkte til tarmen uten å gå innom magesekken.
Magesekken er svært effektiv til å absorbere alkohol og når man mister denne funksjonen så betyr det at kroppen bruker lengre tid på å nå samme alkoholnivå som før. Dette igjen gjør at noen som er operert med denne metoden drikker mer enn de burde siden de ikek føler noen alkohol effekt før etter relativt lang tid.
Dette kan føre til alvorlige alkoholforgiftninger.

Man anbefaler derfor pasienter operert med denne metoden å være svært måteholden med alkohol.

Kilde

 

Likte du dette innlegget? Del det gjerne med andre.

1 comment

  1. Renate Buane

    ikkje de å sånn att dei me ein slike operasjon kan få mykje plage me magen… eg meine smerte å sånn fordi magen rulle rundt seg sjølve?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow Me